Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - ДНК

Влиянието на кръвната група върху здравето

health.bg 25-02-2011
ДНК : Влиянието на кръвната група върху здравето - кръвна група, рак, инфаркт, диета,
Възможно ли е кръвната група да определя опасността от ракови заболявания, безплодие и стомашна язва, както и от болести като холера и малария

Много години учените отхвърляха идеята за някакво друго медицинско значение на кръвната група, освен при преливането на кръв. Те не обръщаха внимание и на спазваната от звездите диета според кръвната група, според която вида на кръвта определя реакцията на организма към определени храни.
 
Напоследък обаче все повече изследвания разкриват начините, по които кръвната група влияе на податливостта към някои смъртоносни болести.
 
Последното проучване показва, че хората с кръвна група O са по-малко застрашени от инфаркт. Учени от университета в Пенсилвания са открили тази зависимост изследвайки 20000 души.

Те установили, че повечето хора, които носят един ген, наречен Adamts7, са със значително повишен риск от инфаркт, но при хората с кръвна група O, които също имат този ген, няма такъв риск.

Изследователският екип посочва, че това откритие може да доведе до разработване на нови терапии за застрашените от инфаркт. Например лекарства, които имитират благотворния ефект на гена на нулевата кръвна група.

Кръвната група се определя от наследените от родителите гени.
Хилядолетната еволюция е разделила кръвта на 4 групи: A, B, AB и O.

Групите се различават помежду си по техните антигени /защитните имунни системи/ на повърхността на червените кръвни клетки. Всяка кръвна група е еволюирала в изработването на защитни сили срещу смъртоносните болести.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg