Любопитно
Червеното обича червеноhealth.bg 2011-03-09
![]() Японски експерти твърдят, че неприятният остатъчен вкус след консумацията на риба и червено вино се дължи на желязото в алената напитка. Изследването, публикувано в CS' Journal of Agricultural and Food Chemistry, показва наличието на научни доказателства, които подкрепят правилата за смесване на храни и напитки, установени от ценителите на виното. Учените посочват обаче, че има и изключения от това правило, тъй като някои червени вина всъщност си подхождат добре с морски дарове. Те са провели тест с дегустатори на вино, които трябвало да опитат 38 червени и 26 бели вина, докато похапват миди. Някои от вината, съдържащи малки количества желязо, които варират в зависимост от сорта на гроздето, реколтата, региона на отглеждане и др. Експертите установили, че вината с високи стойности на желязо оставят по-силен лош вкус в устата след консумация на риба. Ефектът намалява, когато се добави вещество, което неутрализира желязо. Резултатите показват, че желязото е ключов фактор за рибния послевкус при комбинацията между вино и риба. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |