Назаем от живота - Назаем от живота
Урок по италианска кухня за начинаещи
health.bg
06-04-2011
![]() Следващите съвети ще ви разкрият някои тънкости при приготвянето на автентична италианска паста и пица. Доброкачествената паста ... не прави водата мътна и пенлива. Разбърквайте пастата веднага след завирането, защото тогава се отделя най-много от нишестето и пастата се слепва. Количеството на водата трябва да бъде 10 пъти повече от количеството на пастата, което варите. Класическият италиански начин на приготвяне на пастата ...изисква пресни и сезонни продукти, като домати, патладжани, тиквички, грах, чушки, гъби, спанак и др. Пресните подправки ...са по-вкусни от изсушените. Купувайте малки количества пресен босилек, ригън, мащерка, магданоз и ги използвайте веднага. За да ги запазите свежи, ги увивайте в мокра хартия и ги съхранявайте в хладилника. Купувайте прясно месо ...морски дарове и използвайте черупките и кокалите, за да сварите бульон. За по-добър вкус и аромат добавяйте в сосовете бульон вместо вода. Никога не слагайте олио ...когато варите паста, не я изплаквайте с течаща студена вода, не я заливайте с масло преди да я смесите със соса. Идеалният начин ...е да варите пастата 1-2 минути по-малко от предписанието /обикновено се препоръчват 10-12 минути/. Добавяйте 7 грама сол на литър. Отцедете пастата, прибавете я към соса и оставете на слаб огън за няколко минути, за да поеме ароматите. При наличието на 200 вида паста ...съчетанието е малко сложно. Общото правило е: тънката паста, като спагетите, се съчетава най-добре с гладки и тънки сосове, които покриват повърхността им равномерно. Тестените изделия с грапава повърхност и тези, които имат дупка в средата, като пене, се съчетават по-добре със сосове с по-груба субстанция. За по-дебелите тестени изделия, като фетучини, са подходящи по-тежки и мазни сосове. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |