Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Назаем от живота - Назаем от живота

Урок по италианска кухня за начинаещи

health.bg 06-04-2011
Назаем от живота : Урок по италианска кухня за начинаещи  - паста, здраве, пица, спагети, сос, рецепта
Италианската кухня зае трайно място в кулинарията по цял свят. Всички вече приготвят лазаня, паста, пица.

Следващите съвети ще ви разкрият някои тънкости при приготвянето на автентична италианска паста и пица.

Доброкачествената паста
... не прави водата мътна и пенлива. Разбърквайте пастата веднага след завирането, защото тогава се отделя най-много от нишестето и пастата се слепва. Количеството на водата трябва да бъде 10 пъти повече от количеството на пастата, което варите.
 
Класическият италиански начин на приготвяне на пастата
...изисква пресни и сезонни продукти, като домати, патладжани, тиквички, грах, чушки, гъби, спанак и др.
 
Пресните подправки
...са по-вкусни от изсушените. Купувайте малки количества пресен босилек, ригън, мащерка, магданоз и ги използвайте веднага. За да ги запазите свежи, ги увивайте в мокра хартия и ги съхранявайте в хладилника.

Купувайте прясно месо
...морски дарове и използвайте черупките и кокалите, за да сварите бульон. За по-добър вкус и аромат добавяйте в сосовете бульон вместо вода.

Никога не слагайте олио
...когато варите паста, не я изплаквайте с течаща студена вода, не я заливайте с масло преди да я смесите със соса.
 
Идеалният начин

...е да варите пастата 1-2 минути по-малко от предписанието /обикновено се препоръчват 10-12 минути/. Добавяйте 7 грама сол на литър. Отцедете пастата, прибавете я към соса и оставете на слаб огън за няколко минути, за да поеме ароматите.

При наличието на 200 вида паста
...съчетанието е малко сложно. Общото правило е: тънката паста, като спагетите, се съчетава най-добре с гладки и тънки сосове, които покриват повърхността им равномерно. Тестените изделия с грапава повърхност и тези, които имат дупка в средата, като пене, се съчетават по-добре със сосове с по-груба субстанция. За по-дебелите тестени изделия, като фетучини, са подходящи по-тежки и мазни сосове.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg