Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Предизпитни антистрес храни за ученици

health.bg 28-04-2011
Любопитно : Предизпитни антистрес храни за ученици - здраве, тест, изпит, класно, развитие, социално


Мляко:
Около 600 милиграма калций дневно е задължително за учениците. Калцият е важен за физическото развитие на децата и помага за изграждането на имунитет.

Протеини: Дали чрез яйца, млечни продукти или месо, достатъчните количества протеини са задължително условие за растежа на детето. Протеините поддържат мускулатурата, физическата активност и концентрация.

Здравословни навици, които трябва да бъдат следвани по време на изпити:

Да не се пропуска закуската. Тя е здравословен начин детето да получи основни хранителни вещества. Опитайте комбинация от мляко, млечни продукти, плодове, яйца, риба, пиле и ядки за завършване на здравословно меню за закуска.

-  Без стимуланти! Опитайте се да предпазите детето от стимуланти като кофеин (кафе и чай). Ако консумира много от тях, то те могат да отключат умора и сънливост.
 
-  Учене с почивки. Когато на ученика му се налага да възприеме голям обем от материали, то е хубаво да се правят почивки, за да се подобрят нивата на концентрацията. Оставете детето да се отдаде на няколко развлекателни дейности като например игра на открито, спорт или нещо друго, което а го разтовари.

- Без нездравословна храна. Лошите въглехидрати и мазнини покачват гликемичния индекс. Това означава, че те водят до спад в енергията, ако се консумират през цялото време.

- Подходящи условия. Създайте подходяща атмосфера за учене у дома и се уверете, че помещението е добре осветено и проветриво. 



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg