Антиейджинг - Храненето
Защо ни се хапва повече сладко, отколкото нещо полезно?
health.bg
05-05-2011
![]() АПЕТИТЪТ ЗА НЯКОИ ХРАНИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕНЕБРЕГВА Понякога повишеното желание за някаква храна показва липсата на някакво вещество в организма. През 1995 г. д-р Гибсън е направил изследване на група доброволци, които били подложени на редуваща се диета. Първият ден те закусвали с ниско протеинова храна, а обедът им бил с много протеини. Следващият ден и закуската и обедът съдържали малко протеини. Всяка храна ухаела по различен начин. На третия ден пациентите имали избор. Независимо от вкуса, всички избрали храната с много протеини. Заключението е, че хората автоматично избират храната, от която се нуждае организма им. Животните търсят храна, когато имат нужда от хранителни вещества, като желязо, витамини или сол. Същото е и при хората, посочва д-р Гибсън. КАКВО ОЗНАЧАВА ЖЕЛАНИЕТО ЗА: ШОКОЛАД И СЛАДКИШИ Желанието за тези храни се обяснява с психологическата нужда от повишаване на настроението. Черният шоколад съдържа магнезий, антиоксиданти и желязо и несъмнено е много полезен, подчертава диетологът Зоу Харкомб. ПИЦА, ПАСТА В този случай е възможно това да е пример за непоносимост към житни растения. Звучи невероятно, но хората обичат храните, към които имат непоносимост, твърди Харкомб. Една от теориите е, че когато организмът ни не може да смели и усвои добре определена храна, се стремим да погълнем още повече от нея, защото не извличаме достатъчно полза от тази храна. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |