Любопитно
Коса в хляба? Стряскащо, но възможноhealth.bg 2011-06-16
![]() Тя обикновено не се прибавя директно към брашното, предназначено за домашна употреба, но присъства в заводския хляб, тестото за пица и някои сладкиши. Докато част от L-цистеина се синтезира в лаборатории, повечето от него се извлича от евтин и изобилен естествен източник на протеини - човешкият косъм. Косата се разтваря в киселина и L-цистеина се изолира чрез химически процес, след това се опакова и се доставя на големите производители на хлебни изделия. Други източници на L-цистеин са птичи пера, кравешки рога и остатъчни петролни продукти. Повечето от косата, използвана за направата на L-цистеин, се събира от фризьорски салони и бръснарници в Китай. Въпреки че мисълта за ядене на разтворена коса може да накара някои хора да им се догади, повечето западни потребители в крайна сметка нямат възражения. Обаче за евреите и мюсюлманите полученият L-цистеин от коса създава значителни проблеми. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |