Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Сезонът на сладоледа

health.bg 24-06-2011
Любопитно : Сезонът на сладоледа  - здраве, сладолед, рецепта,


Доказателство за това колко любим е станал сладоледът на хората е направената преди няколко седмици гигантска сладоледена торта в Торонто, Канада.

Неустоимото лакомство било вписано в рекордите на Гинес, защото за приготвянето му са изразходвани над 9 тона сладолед, 91 кг. бисквити и около 135 кг. лед. Със създаването на това сладкарско чудо местна сладоледена къща отпразнувала 30-годишния си юбилей. Тортата от сметанов сладолед и бисквити била разположена върху подвижна платформа за самолети, а след завършването й всеки желаещ можел да я опита.

В съседство на северната страна, в сладоледена къща в САЩ, пък приготвят ледени десерти с наистина странен вкус. В менюто ще срещнете сладолед с авокадо и черен пипер; с козе сирене и със смокини; с печена тиква; с екстракт от черен чай и лавандула; сладолед с жълта диня и цвят от кактус. Този списък обаче е далеч по приемлив от японските иновативни вкусове.

В Cup Ice Museum в Страната на изгряващото слънце сервират сладолед с телешки език, картофи, октоподи и калмари. В Япония не е рядкост да се продава сладолед с вкус на риба. Да не говорим за „примамливото" изкушение - сладолед с китово месо, зелена салата, чесън и пиле. Като цяло сред палитрата от вкусове може да намерите сладоледи, приготвени с типичните японски специалитети - независимо дали става дума за известните морски водорасли или за световно признатата им морска сол. Отделно място заемат алкохолните им сладоледи: с разнообразни видове саке, с Bilk (от англ. Вeer, "бира", и Milk, "мляко") или сладолед с оризова водка.

Алкохолът е основната съставка и на един уникален сладолед. Приготвят го в Мексико, в хотел Marquis Los Cabos. По принцип сладоледът не е скъпо лакомство, но една порция от този специален десерт струва $1000. Той е с вкус на луксозната текила Tequilas Premium Clase Azul Ultra и се поръсва със стърготини от 24-каратово ядивно злато.

Разбира се, по света се приготвят десетки хиляди видове сладолед с най-разнообразни вкусове: с бекон, с босилек и ягоди, с вкус на черен хляб, с хризантеми или карамелизиран лук. Не можем да обхванем всички интересни предложения на майсторите на сладкото изкушение, но всеки би могъл да си го направи и вкъщи от класическите съставки и с любимия аромат (плодов, ванилов, шоколадов).

Ако пък не ви се приготвя у дома, отморете в горещите летни дни с топка вкусен сладолед - гарантираме, че това ще подобри настроението ви и ще ви донесе ледено удоволствие! Да ви е сладко!



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg