Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Технологична среда

Как да изберем климатик?

Галина Спасова 21-07-2011
Технологична среда : Как да изберем климатик?  - здраве, жега, лято, климатик, охлаждане
Искате ли температурата в жилищното или работното помещение в жежкото лято да не зависи от прогнозата на синоптиците, а само от вашето желание, начинът е един – климатик.

И понеже решението е безалтернативно, остава да се справите с избора. Щом влезете в магазина, веднага става ясно, че задачата ви не е лесна, защото предлагането е голямо.

Важно е в този момент да се допитаме до специалист и ние го направихме за вас. Предлагаме ви съветите на Александър Стоянов, ръководител в софийския офис на една от най-известните световни марки.

Най-добре е предварително да си уточните няколко много важни характеристики на помещението, за което търсите климатик – от тях ще зависи и оптимално добрият избор на техническите характеристики. На първо място е кубатурата, голямо значение имат изложението, остъклеността на помещението, броят на обитателите, на техниката в него, осветителните тела, топлоизолацията на сградата, казва А. Стоянов.

Когато се съветвате с експертите на избраната от вас фирма, не пропускайте да им кажете например, че климатикът ще се монтира на последен етаж. Там, както и в южно помещение с френски прозорци, притокът на топлина е по-голям.

Инверторният тип климатици са по-икономични и са най-подходящи както за централна климатизация, така и за т.нар. сплит системи. Мултисплит системите представляват едно външно тяло, което може да захранва до няколко броя вътрешни. Важно е да се знае, че всяко вътрешно тяло е със собствено регулиране на температурата – т.е. ако искате, може да охлаждате само едно помещение или няколко, но в различна желана от вас степен.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg