Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Интернет търсачката, която промени света

Тина Богомилова 08-09-2011
Любопитно : Интернет търсачката, която промени света - здраве, технологии, гугъл,
Всеки е чувал тази странна дума – гугъл (google). Идеята за нея е термин - число за единица и сто нули след нея (googol), но случайна говорна грешка се харесала на създателите й.

Днес това е една от най-употребяваните думи и тълкуването й в прочутия Оксфордски речник е „използване на търсачката на Google за намиране на информация в интернет”.

Компанията Google е създадена от студентите в Станфордския университет Лари Пейдж и Сергей Брин. Те измислили лесното търсене на страници в мрежата с написването на ключова дума.

Септември е важен месец за гугъл. Домейнът google.com е регистриран на 15 септември 1997 г., година по-късно, на четвърти, компанията се регистрира, и три дни след това офисът отваря врати в един гараж в Санта Маргарита.

Успешният алгоритъм след десетилетие превръща гаража в огромна бизнес империя с хиляди служители и сървъри в цял свят.

Google дигитализира и публикува он лайн каталог от книги, намира и всякакви снимки и картинки в мрежата. Има и карти, издирва всякакви пътища и ви показва как да стигнете от точка А до В. Дори предлага виртуална разходка навсякъде по света и възможност да разгледате прочути музеи, както си седите пред компютъра.

Вече всяка информация е на един google разстояние.
Улеснението е безспорно, тъй като ни спестява много време и пари. Търсим апартаменти, коли, екскурзии, прахосмукачки, та дори и хора... чрез интернет... Лесно намираме това, което ни интересува, без да ставаме от стола.

Музика, филми, игри...Често не се и опитваме да запомним адресите им, защото гугъл ги знае.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg