Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Антиейджинг

Дълголетието не е мираж

health.bg 26-08-2011
Антиейджинг : Дълголетието не е мираж - здраве, жиот, стрес, дълголетие, живот,
Чували сме, че тайната на вечната младост е по-малко работа, премахване на стреса, редовен спорт и винаги добро настроение. Ново изследване на американски учени обаче обърна това схващане наопаки.

Изучавайки смъртните актове на 1500 души, които през 20-те години на миналия век са участвали в изследователски проект, учените са установили чертите на характера и начина на живот, които наистина водят до дълголетие, и тези, които съкращават живота.

Психолозите д-р Хауърд Фрийдмън и д-р Лесли Мартин проследили какво се е случило с децата, които участвали през 1921 г. в изследването на д-р Луис Търмън. Те интервюирали тези, които са останали живи, и описали живота на починалите.

Много от тях починали на около 60 години, но други доживели до преклонна възраст. Учените били изненадани да открият, че по-дълголетните не са възприемали броколите, витамините и джогинга като решаващи за здравето. Те обръщали повече внимание на личността си, кариерата и социалния живот.

Богатият социален живот, физическата активност, удоволствието от професионалната кариера, щастливият брак и близките приятелства могат да допринесат много за удължаването на живота.
 
Обществото ни харчи състояния за странни диети и лекарства, но техният ефект върху дълголетието често е разочароващ, казва д-р Фрийдмън. Стандартните медицински съвети често имат обратен резултат, като свръхтегло и силен стрес.
 


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg