Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Лято в буркан

Саша Маркова 16-09-2011
Храненето : Лято в буркан  - здраве, консервант, сол, храни,
Традицията повеляваше в началото на есента всяка къща да се превръща в малка консервна фабрика, в която всичките членове на семейството са впрегнати в изготвяне на ценната зимнина.

Днес нещата не са се променили съществено, защото българинът знае, че няма нищо по-добро, а и евтино, от приготвеното вкъщи.

Заедно с Антоанета Божинова, изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, ще се върнем назад във времето и традиционното приготвяне на зимнина, ще се запознаем със съвременните начини за съхраняване на продуктите, ще намерим отговора на въпроса има ли мода в консервирането.

Не на последно място ни предстои да научим най-важните неща за биоконсервите и колко актуално е сушенето на плодовете и зеленчуците.

Далече, далече...
Първият консервант в историята на цивилизацията е солта, с която мореплавателите съхранявали рибата или пък я сушели, но това всички сме го гледали по филмите. Когато е нямало навремето капачки, домакините са консервирали доматите със сол и вместо да използват пет лъжици за яденето, са вземали една, разреждайки я с вода. Дори за сладкото не е имало захар, а хората, които са отглеждали в дворовете си захарна тръстика, са правили от нея сироп за консервиране.

Известно е, че България е била страна с големи традиции в областта на промишленото консервиране, а сред социалистическите страни навремето е била и водеща.
„Първата фабрика се появява през 1899 г. във Варна и в нея са се произвеждали традиционните компоти и лютеници. До 1939 г. вече сме имали 50 фабрики. Консервната промишленост традиционно е била ориентирана към експорт”, разказва г-жа Антоанета Божинова.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg