Антиейджинг - Здрав дух
Да подобрим паметта с... храна
health.bg
21-10-2011
При съвременния ритъм на живот, трупащите се ангажименти и умора понякога не можеш да си спомниш и собственото име.Затова и все по-често изричаме фразата: „Мозъкът ми блокира”. За да помогнем на клетките, отговарящи за паметта, специалистите препоръчват холин, желязо и витамини от групата В, особено витамин В3. В кои продукти те присъстват в най-голямо количество. Черен хайвер Източник на холин. Попадайки в мозъка, това вещество се преобразува в ацетилхолин – невромедиатор, предаващ информацията между клетките. Неговият недостиг е една от причините за влошаване на паметта. Освен холин в черния хайвер се съдържат почти всички необходими на организма микроелементи – калий, магнезий, натрий, желязо, манган, както и витамините А, В, D, С. В този твърде скъп продукт обаче има и доста пурини, които могат да образуват камъни в бъбреците. Яйца Те също съдържат холин, както и лецитин, помагащ за извеждането на лошия холестерол от организма. Яйцата са богати на витамини и микроелементи. Едно прясно яйце на ден удовлетворява на 100% денонощната потребност на организма от витамин В12, чийто дефицит според последните научни изследвания може да провокира развитието на депресия и гибелта на нервните клетки. Печурки Те са богати на цинк, барий, магнезий, молибден, олово, йод, витамин А и витамин В3, участващи в образуването на допамин. Именно от него зависи способността ни да запаметяваме, да се обучаваме и концентрираме. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |