Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Здрав дух

Да подобрим паметта с... храна

health.bg 21-10-2011
Здрав дух : Да подобрим паметта с... храна - памет, здраве, холин,


Зелени ябълки
Те съдържат много желязо, необходим за насищането на мозъка с кислород. В зелените ябълки има и много витамини, глюкоза, целулоза, пектин и дъбилни вещества, минерални соли, фитонциди, ефирни масла. Освен на мозъка тези плодове помагат при артрити, подагра, малокръвие, сърдечно-съдови, чернодробни и бъбречни заболявания, хипертония, атеросклероза.

Грозде
Съдържа всички витамини от групата В, необходими за добрата работа на мозъчните клетки, стимулира умствената дейност. Освен това гроздето е богато на фолиева киселина и витамините К и Р, които се препоръчват при малокръвие.

Ягоди и боровинки
Те помагат за изработването на допамин. Ягодите съдържат веществото физетин, защитаващо клетките от дегенерация. На основата на физетина учените се надяват да изобретят лекарство срещу болестта на Алцхаймер.

Тиквени семки
Те са много богати на витамин В3 и желязо. Тиквените семки са необходими при дефицит на фосфор, магнезий, манган, желязо, цинк, селен. Народната медицина отдавна ги препоръчва за профилактика на простатит.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg