Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Здрав дух

Да подобрим паметта с... храна

health.bg 21-10-2011
Здрав дух : Да подобрим паметта с... храна - памет, здраве, холин,
При съвременния ритъм на живот, трупащите се ангажименти и умора понякога не можеш да си спомниш и собственото име.

Затова и все по-често изричаме фразата: „Мозъкът ми блокира”. За да помогнем на клетките, отговарящи за паметта, специалистите препоръчват холин, желязо и витамини от групата В, особено витамин В3. В кои продукти те присъстват в най-голямо количество.

Черен хайвер
Източник на холин. Попадайки в мозъка, това вещество се преобразува в ацетилхолин – невромедиатор, предаващ информацията между клетките. Неговият недостиг е една от причините за влошаване на паметта. Освен холин в черния хайвер се съдържат почти всички необходими на организма микроелементи – калий, магнезий, натрий, желязо, манган, както и витамините А, В, D, С. В този твърде скъп продукт обаче има и доста пурини, които могат да образуват камъни в бъбреците.

Яйца
Те също съдържат холин, както и лецитин, помагащ за извеждането на лошия холестерол от организма. Яйцата са богати на витамини и микроелементи. Едно прясно яйце на ден удовлетворява на 100% денонощната потребност на организма от витамин В12, чийто дефицит според последните научни изследвания може да провокира развитието на депресия и гибелта на нервните клетки.

Печурки
Те са богати на цинк, барий, магнезий, молибден, олово, йод, витамин А и витамин В3, участващи в образуването на допамин. Именно от него зависи способността ни да запаметяваме, да се обучаваме и концентрираме.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg