Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Антиейджинг

Как да забавим остаряването?

health.bg 27-10-2011
Антиейджинг : Как да забавим остаряването? - здраве, остеопороза, кости,
С остаряването намалява не само ръстът на хората, но и обемът на сърцето, лицевите кости и половите органи. Тези промени често водят до проблеми със здравето.

Американски учени са открили, че колкото повече намалява ръстът, толкова повече се увеличава опасността от фрактура на бедрената става.

Специалистите обясняват възрастовото свиване на някои части на тялото и как да го предотвратите:
 
ГРЪБНАК
След 40-годишна възраст на всеки 10 години повечето хора губят по 1 сантиметър от ръста си. На 80-годишна възраст мъжете обикновено са се смалили с 5 см., а жените са загубили 8 см. от височината си.

Жените се смаляват повече от мъжете заради драстичното спадане на нивото на естроген в организма им през менопаузата, а този хормон поддържа здравето на костите. Мъжете имат и повече мускули, които поддържат скелета.
 
Дори и след 35-годишна възраст костите започват да губят минерали, главно калций. Способността на организма да възстановява костната тъкан намалява, костите изтъняват и стават чупливи и податливи на фрактури. Това състояние се нарича остеопороза.

Освен от свиването на костите, ръстът намалява и от сплескването на дисковете на гръбнака. 88% от състава на 23-те желеобразни диска, които поемат натоварването на гръбнака, е  вода. При движението на тялото през деня течността в дисковете намалява, но през нощта, когато тялото е в покой, течността се възстановява и дисковете набъбват отново. Така се обяснява фактът, че в рамките на 1 ден хората се смаляват с около 1 см. и за една нощ ръстът се възстановява.

С остаряването обаче, дисковете леко се приплескват и ръстът трайно намалява.

Смаляването на всяка възраст може да е предвестник на остеопороза, особено при жените, а при мъжете и на сърдечно заболяване.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg