Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Антиейджинг

Защо някои части на тялото се свиват?

health.bg 02-11-2011
Антиейджинг : Защо някои части на тялото се свиват? - здраве, възраст, остаряване
Специалисти обясняват възрастовото свиване на някои части на тялото и как да го предотвратим...

СЪРЦЕ
С достигането на средна възраст сърдечният мускул започва да се свива средно с 0.3 грама на година, което се отразява на способността му да изпомпва кръвта до всички части на тялото.
Американски учени от университета „Джонс Хопкинс” откриха, че след 45-годишна възраст всяка година скоростта, с която сърцето се свива и отпуска, намалява с от 2 до 5%, а количеството кръв, което сърцето изпомпва, намалява с 9 милилитра на година.

Това води до повишаване на кръвното налягане, от което сърдечните мускули се затрудняват с изпомпването и те се удебеляват. Уголеменото сърце се кръвоснабдява по-слабо и може да стане податливо на инфаркт, посочват кардиолозите.

ПРЕВЕНЦИЯ: Както всички мускули, така и сърцето укрепва и се свива по-малко, ако се упражнява.

Динамичната физическа активност - като ходене, изкачване на стълби, градинарство, енергична домакинска дейност, танцуване или гимнастика, помага за съхраняването на сърцето. Достатъчна е една енергична 40-минутна разходка 5 пъти седмично.

ПОЛОВИ ОРГАНИ
Както мъжките, така и женските полови органи се свиват с възрастта.

При мъжете това се случва по 2 причини. Първата е, че по миниатюрните артерии в половия член се натрупват плаки, които затрудняват притока на кръв. Нарушеното кръвообращение води до атрофия на тъканите. Мускулите започват да отслабват и членът започва да губи от дължината и дебелината си.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg