Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Антиейджинг

Защо някои части на тялото се свиват?

health.bg 02-11-2011
Антиейджинг : Защо някои части на тялото се свиват? - здраве, възраст, остаряване


Втората причина е постепенното натрупване на относително нееластичен колаген в разтегливата фиброзна тъкан, която прави възможна ерекцията.

Според сексолози от Сан Диего, ако на 30 години дължината на члена в състояние на ерекция е 15.2 см, на 60 или 70-годишна възраст тя може да е 12.7 или 13 см.
 
С възрастта тестисите също започват да се свиват – с по 1 сантиметър в диаметър между 30 и 60 години.

При жените промените са свързани с намаленото ниво на естроген през менопаузата, което води до намаляване на кръвоснабдяването в областта на половите органи. Матката също се свива до размерите на матката на момиче преди пубертета, защото организмът регистрира, че тя вече не е активен орган и той пренасочва усилията си да поддържа други активни органи.

От спадането на естрогена млечните жлези и тъканите, които произвеждат мляко, се свиват и се заместват от мазнини и гърдите губят от обема си. Освен това, с остаряването на кожата и връзките, които поддържат гърдите, води до тяхното увисване.
 
ПРЕВЕНЦИЯ: Здравословната нискомаслена диета е полезна както за сърцето, така и за половите органи на мъжете, защото здравите артерии означават по-силен приток на кръв към половите органи.
 
Освен да носят подходящ сутиен, жените не са в състояние да направят почти нищо друго за гърдите си. Някои специалисти твърдят, че редовният секс може да забави процесите на свиване, защото той подобрява снабдяването на половите органи с кръв и кислород, от което те се свиват по-малко.
 
-----------------------------------------
Очаквайте продължение.

Част 1 може да прочетете тук.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg