Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Кулинарна атака срещу настинка и грип

health.bg 03-11-2011
Грип : Кулинарна атака срещу настинка и грип - здраве, грип, настинка,


Витамин С е най-популярното оръжие за борба с настинките. Многобройни изследвания доказват, че той участва в производството на интерферон, който е щит срещу болестите. Витамин С също е от групата на антиоксидантите, но има и друга функция – предпазва другите витамини (в това число А и Е) от разпадане.

Не чакайте носът ви да потече и температурата ви да скочи. Докато сте здрави - пийте чай от шипки или с лимон, сок от портокали или прясно зеле. Свикнете всеки ден да изяждате по един портокал или киви, голяма порция спанак или цветно зеле. Колкото по-малка е термичната обработка на продуктите, толкова по-полезни са те. Витамин С е много капризен и трудно се съхранява при готвене. Шампиони по съдържание на този витамин са зелените чушки, касисът и т.н.

Друг антиоксидант, който е прекрасно средство срещу грипа и настинките, е витамин Е. Той защитава клетките от свободните радикали, като ги неутрализира. Най-богати на витамин Е са бадемите, царевичното олио, рибеното масло, лешниците, слънчогледовите семки и др.

Още един воин от бързата помощ за укрепване на имунитета е цинкът. Както и витамин С, той се препоръчва още при първите признаци на настинка и грип. Богати на цинк са морските продукти, особено стридите.

апвайте морски дарове поне веднъж в седмицата. Това ще ви помогне да поддържате защитните сили на организма си. Много цинк има в говеждото и черния дроб, а хората, които не обичат месо, могат да хапват орехи и семки, особено тиквени, да си готвят супа от грах или салата от пшенични кълнове.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg