Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Клуб "Вирус не ме лови"

health.bg 07-02-2013
Грип : Клуб "Вирус не ме лови" - здраве, настинка, грип, вирус,
Те преминаха през сезона на грипа без дори да кихнат. Те успяха да избегнат стомашните вируси и досадните простуди.

Иска ви се и вие да бяхте от тези хора, които не боледуват, нали?  Опитайте някоя или защо не и всичките от следните тайни за предпазване:

Масаж
Изследванията показват, че масажът намалява стреса, напрежението и сърдечния ритъм. Това е ключът към подобряване на имунитета. Честотата зависи от вашите предпочитания и възможности.

Студен душ
Специалистите твърдят, че студеният душ е полезен при облекчаване на мигрена, болка, подобряване на циркулацията и повишаване на енергията. Опитайте с малки дози. През лятото може да си позволите и 10 минути, но през зимата по-добре се ограничавайте до минута в края на топъл душ. Ако имате кардиологични проблеми, консултирайте се с лекар, тъй като резките промени в температурата могат да повишат кръвното.

Джинджифил
Векове наред екзотичният корен се е използвал за лечение на различни здравословни проблеми – стомашни, включително запек, и други. Здравето на стомаха е важно, особено по време на грипния сезон. Най-добре е да слагате по някое резенче пресен джинджифил в чая си, но и сухата форма също е полезна.

Чисти ръце
Миенето на ръцете е най-важната мярка за избягване на простудните и вирусни заболявания. Използвайте нормален сапун и топла вода, мийте ръце си около 20 секунди. Подсушавайте с хартиени кърпи, тъй като другите материи задържат бактериите.

Витамин С и цинк
Все още ползата от приемането на витамин С и цинк за предотвратяване на настинките е спорен метод, но със сигурност помага, особено при хора под стрес. Консултирайте се с лекар или фармацевт за подходящите за вас дози.

Чесън
Чесънът е богат на антиоксиданти, които подобряват имунитета и се борят с възпаленията. Ако не харесвате аромата, може да използвате и алтернативи – чесън на прах или на таблетки.

Позитивност
Оптимизмът е полезен за имунитета. Ако се стараете да гледате от положителната страна на нещата, имате шанс да избегнете неприятните вируси. В случай, че сте от хората, които трудно намират чашата за наполовина пълна, опитайте се да промените поведението си, а не характера. Не се фокусирайте върху симптомите си, ако се разболеете и не изпадайте в отчаяние. Мислете си за хубави неща.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg