Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Назаем от живота - Назаем от живота

Поканете на масата булгура

Бойка Велинова 17-01-2012
Назаем от живота : Поканете на масата булгура - здраве, храна, калории, диета, пшеница


Кибе с булгур

За вкусните кюфтенца ни трябват 300 г от най-дребния пшеничен булгур, 300 г кайма, 1 домат, 1 червена чушка, 1-2 яйца, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, половин китка магданоз. Подправки: по  1 ч.л. червен пипер, млян черен пипер, кимион, сол и лимонов сок. И още: царевично брашно за овалване, олио за пържене.

Заливаме булгура с гореща вода и след половин час го отцеждаме го добре. Отделяме жълтъците от белтъците. Почистваме домата и чушката от семките и ги кълцаме на много ситно, също лука, чесъна и магданоза. Омесваме сместа за кюфтетата от булгура, каймата, подправките и жълтъците и оставяме да си почине. Разбиваме белтъците на сняг и слагаме олиото в дълбок тиган да се сгорещи.

Оформяме кюфтенцата, не по-тежки от 70-80 г, във форма по желание – кръгли, продълговати или елипсовидни. Овалваме в брашно, топваме в белтъците и пържим до зачервяване. Сервираме с люто сосче и настъргана салата.

Гарнитура със сушени кайсии и бадеми
Булгурът е с плътен вкус на ядки и изключително добре се комбинира със сушени плодове и силни подправки. За тази рецепта ни трябват 1 ч.ч. едро смлян булгур, шепа нарязани на жулиени кайсии, шепа белени бадеми, 2 ч.ч. гореща вода. Подправките са малка главичка лук на ситно, 2 смачкани скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, по половин ч.л. смлян бахар, канела и лют пипер, сол на вкус.

Задушаваме лука за кратко, докато стане златист. Добавяме подправките и ги разбъркваме, за да пуснат ароматите си. Слагаме булгура и кайсиите и заливаме с водата. По желание част от водата може да се замести със същото количество портокалов сок. Захлупваме и оставяме за половин час да се задуши. Преди сервиране разбъркваме с вилица. Това е идеална гарнитура за агнешко или свинско, тъй като сладкото и мазничкото се комбинират много добре.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg