Любопитно
Ароматът на печен картоф ни прави щастливиhealth.bg 2012-04-02
![]() Ароматът на печен картоф, например, може да ни накара да се почувстваме щастливи. Изследването разкрива, че разпознаването на хранителните аромати е сложен мозъчен процес, който може да отключи положителни емоции. Специално за реакцията към печените картофи (с обелките) учените смятат, че се дължи на веществата, отделяни при печенето, които се разпознават на подсъзнателно ниво. Естествено емоциите зависят от първата среща с картофите – ако е била положителна, тогава и реакцията ще бъде такава. Повечето хора свързват печеният картоф със семейна вечеря, къмпинг с огнище или любим дядо/баба. Букетът от аромати, който изпуска този кореноплоден зеленчук, по удивителен начин активира сензорните центрове в мозъка, допълват учените. Защо не си опечете картофи за вечеря, за да си припомните някоя забавна случка и да се повеселите около масата, или пък да си създадете нови спомени? бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |