Здравето от А до Я - Хранене и диети
Здравословни начини за подслаждане на храната
health.bg
17-04-2012
![]() Желанието за нещо сладко трудно се изкоренява и често проваля диетите и на най-решителните индивиди. Ето някои предложения как да запазите сладките неща в живота си, без да трупате негативите на рафинираната захар. Медът е много по-сладък от бялата захар и действа като здравословен заместител. Освен това е полезен при инфекции и настинки. Стафидите могат да се добавят към всяко сладко ястие като подсладител, тъй като естествената им сладост е добър заместител на рафинираната захар. Фурмите съдържат около 60% захар и колкото повече съхнат, толкова повече се изпарява водата от тях, което увеличава съдържанието на захар в тях. Смокините също се използват вместо захар. Тяхната сладост е почитана още от времената, когато концепцията за захарта не е била известна на човека. Плодове като ябълки, ягоди, боровинки, манго и ананас може да се сервират като десерти. Всичко, което трябва да направите, е леко да ги задушите в малко зехтин, добавете сладък плод (стафиди например) и малко вода. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |