Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Европейска имунизационна седмица

health.bg 24-04-2012
Институции и организации : Европейска имунизационна седмица -


Г-жа Десислава Атанасова, министър на здравеопазването, подчерта, че именно съвместните действия между общопрактикуващите лекари, представителите на РЗИ, здравните медиатори и социалните работници, са един от най-успешните подходи за повишаване на имунизационното покритие сред малцинствените групи и овладяване на евентуални епидемични взривове.
 
„Изключително горди сме, че броят на здравните медиатори се увеличава. Наскоро 40 нови преминаха обучение. Броят здравни медиатори вече е 125, разположени в 24 области, 57 общини, от които 53 са отделили бюджети за издръжката им. В останалите 7, заплатите на назначените здравни медиатори се поемат от Националната мрежа на здравните медиатори по спечелен, тригодишен международен проект, в който участват още 3 държави – Словакия, Унгария и Румъния“, заяви Росица Иванова, секретар на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет. Тя допълни, че основната му цел е да продължи започнатото с проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ в България.

Официален гост на събитието бе и директорът на Европейския център за контрол и профилактика на заболяванията – д-р Марк Шпренгер, който сподели с присъстващите, че до края на 2015 г. основна цел на Световната здравна организация е да елиминира морбили и рубеола във всички европейски държави. Бе отбелязано, че в последните десет месеца в България не е наблюдаван нито един случай на заболяването, което е в резултат на обединените усилия на всички участниц в Инициативата.

Д-р Кунчев представи работния проект на Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка (2012-2017 г.). Стратегическата цел на Програмата е да намали заболяемостта от рак на маточната шийка (РМШ) чрез осигуряване на имунизационна защита на момичетата и младите жени от онкогенни папиломавирусни инфекции. 12-годишните момичета са основната целева група на ваксинацията, като родителите, младите жени, учителите и медицински специалисти  ще бъдат информирани таргетирано.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg