Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Европейска имунизационна седмица

health.bg 24-04-2012
Институции и организации : Европейска имунизационна седмица -
Стартира V-тата Национална среща „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”.

Двудевния форум се провежда в рамките на Европейската имунизационна седмица (21-27 април), като организатори са Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, съвместно с Комисията по здравеопазване към 41-во Народно събрание и Министерство на здравеопазването.

Партньори на инициативата са Националната мрежа на здравните медиатори в България, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българският червен кръст, Българското сдружение по иновативна медицина, Българското сдружение по ваксинопрофилактика, с подкрепата на ГлаксоСмитКлайн и MSD.

Петата национална среща „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика” има за цел да затвърди доброто сътрудничество между основните участници в кампаниите за превенция на ваксино-предотвратимите заболявания сред уязвимите групи. По време на срещата бяха набелязани заложените в Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020) методи за подобряване на взаимодействието между здравната система и малцинствените общности.

На срещата присъстваха и министърът на здравеопазването – г-жа Десислава Атанасова, председателят на Комисията по здравеопазването към 41-во Народно събрание – д-р Даниела Дариткова, упарвителят на НЗОК – д-р Пламен Цеков, представители на Министерството на здравеопазването, заместник-мистърът на труда и социалната политика – г-жа Валентина Симеонова, началникът на политическия кабинет на заместник министър – председателя – г-жа Десислава Замфирова,  неправителствени организации, лекари и здравни медиатори.

 „Работата на здравните медиатори е изключително високо оценявана както в България, така и на европейско ниво. Типичен пример в това отношение е, че за втора поредна година акцентът в Европейската имунизационна седмица е инициативата за здраве и ваксинопрофилактика“, заяви д-р Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 41-то НС. Тя допълни, че има политическа воля за провеждане на ефективна политика, насочена към профилактиката на заболяванията и типичен пример в тази посока са включените през 2010 г. две нови ваксини в задължителния имунизационен календар и одобреното финансиране за реимбурсацията на ваксината срещу рак на маточната шийка.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg