Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Начини за справяне с гнева

health.bg 21-05-2012
Любопитно : Начини за справяне с гнева - здраве, емоции, гняв, депресия

Проявявайте съчувствие
Съпричастността към другите е несъвместима с гнева и агресията. Трудно е едновременно да съчувстваш и да си ядосан. Направете нещо добро за някой, който ви ядосва.

Изследванията показват, че съчувствието обезсилва и гнева на другия човек. По-вероятно е да резрешите проблем с колега, ако поговорите с него, или му пишете, или му дадете малко време да се успокои.
 
Не изпращайте имейл, когато сте ядосани
Никога не изпращайте имейл, когато сте истински разстроени.
Ако изпитвате непреодолимо желание да кажете нещо, го напишете и запазете в компютъра и почакайте 24 часа преди да изпратите писмото.

Така ще имате време да измислите разумен отговор на ситуацията. И не се притеснявайте да кажете на човека, който ви е ядосал, че се нуждаете от 1 или 2 дни да помислите по въпроса.

Опитайте се да бъдете благодарни
Изследванията показват, че изразяването на благодарност радва хората, а щастието е несъвместимо с гнева. Не е необходимо да бъдете благодарни на хората, които са ви предизвикали, но можете да бъдете благодарни за други неща в живота – малки или големи.

Постоянното чувство на благодарност дори може да подобри здравословното състояние, посочват учени от Калифорния.

Проведете разговор, но не в момента
Установете силата на гнева си по скалата от 1 до 10, за да прецените момента за реакция. Ако проговорите, когато сте най-разярени, има вероятност да влезнете в разпра.

Не трябва да общувате, когато сте много ядосани, по-добре изчакайте, докато се поуспокоите. Разговор може да започнете, когато почувствате, че гневът ви е овладян и сте в състояние да се изразявате без да сте деструктивни и да създавате други проблеми.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg