Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сенна хрема

Не оставяйте сенната хрема без лечение!

Галина Спасова 29-05-2012
Сенна  хрема : Не оставяйте сенната хрема без лечение!  - здраве, сенна хрема, алергия, алергодил,


И при консумация на тези продукти се явява дразнене, сърбеж в гърлото и езика. Обикновено, като се преглътне, стомашният сок разрушава алергените и по-нататък няма оплаквания. Ядките са по-стабилни алергени от плодовете и понякога може да има и доста неприятни последици – дори алергичен шок, особено при комбинация с алкохол. Алкохолът разширява съдовете и увеличава резорбцията.

Какво рискува човек, който неглижира алергията и не я лекува?
Усложнява се. Постепенно започват да се добавят и други алергени. Например ако е била към тревни полени, може да се разшири към дървесни и към плевели. Имаме пациенти със сенна хрема, които са с оплаквания още от февруари и чак до октомври. Това са хора, които не са обърнали внимание на сенната хрема, тя се развива, добавят се нови сенсибилизации и висок риск да се развие до астма. При алергия към домашен прах този процент е дори още по-висок.

Учудващо много хора все още смятат, че препаратите ще ги направят сънливи, отпуснати. Вече от 20 години разполагаме със съвременни продукти, които са без  странични ефекти. Ако пациентът не иска да взима таблетки, „Алергодил” спрей е сред алтернативите. Хубаво е да се промива носът с физиологичен разтвор, за да се измият полените, и след това да се сложи „Алергодил”.

Колко време се прилага?
За сенната хрема - докато свърши сезонът, тоест, ако той е февруари, март, април, трябва да се взима до края на април, ако е към тревните полени - май и юни, - трябва да се взима до края на юни, началото на юли. Ако е към плевели, юли – август.

Има ли трайно излекуване?
Да, това е имунотерапията. Даваме алергена, към който човек е чувствителен, в постепенно увеличаваща се доза – във вид на капки под езика. Имунната система разбира, че това не е опасно, и се стимулира т.нар. толеранс. Прилага се поне три години – при полените се прави предсезонно (4-6 месеца), когато е целогодишен алергенът – като домашния прах, – се прилага целогодишно. Ефект има още през първата година и трае поне 6-7 години.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg