Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сенна хрема

Сенната хрема има нужда от контрол

health.bg 04-06-2012
Сенна  хрема : Сенната хрема има нужда от контрол - здраве, алергия, сенна хрема, ринит, Алергодил, Ролетра,


Макар плуването да се сочи като най-подходящия спорт за млади и стари, закритите басейни не са добър избор при предразположеност към алергии. Хлорът, с който се дезинфекцират басейните, е силен дразнител за кожата, очите и дихателните органи.

Проучване на американски педиатри е установило, че рискът за юношите, плуващи редовно в хлориран басейн, да развият сенна хрема е от 3 до 7 пъти по-голям, отколкото за техните връстници, които посещават нехлорирани басейни.

Преди се смяташе, че заболявания като атопична екзема, атопичен дерматит, алергичен ринит, алергична бронхиална астма са характерни предимно за детската възраст. Но сега се наблюдава новопоявила се атопична алергична астма, развитие на алергичен ринит, който не е наблюдаван в детството, а след 33-годишна възраст, и зачестяване на появата на атопичната екзема в късна възраст.

„Тази тенденция се нарича атопичен марш, последователното развитие на атопична екзема, алергичен ринит и на бронхиална астма, и се наблюдава зачестяване на късно появила се астма при наличие на алергична атопична екзема и на алергичен ринит в ранна детска възраст”, обяснява д-р Мариана Мандажиева, алерголог във  ВМА – София.

Възможно е по чисто физически път, ако не изцяло да се избегне, поне значително да се ограничи контактът с алергена, към който човек е чувствителен, ако се следи внимателно поленовият календар - кои растения кога започват и завършват цъфтежа си. Ако работата ви е свързана с чести пътувания, а също и при планиране на почивка трябва да се съобразявате с полените на мястото, на което отивате. Особено важно е да се следи метеорологичната прогноза.

Силните ветрове, пожарите увеличават многократно алергените. Активното движение на въздуха спомага да се нацепват поленовите зърна. Разбира се, избягването на дразнителя е част от решението. „Вторичната профилактика е навременната терапия със средства, които ще намалят симптомите на алергичен ринит" - съветва д-р Мандажиева.

"Такива са локалните антихистамини като Алергодил и пероралните, системните антихистамини като Ролетра - антихистамин от втора генерация. Използването на тези нови антихистамини не води до сънливост, до смущения в тонуса и работния ритъм, нито пречи при шофиране. Важно е, че могат да се използват без проблем от хора с всякакви професии.”




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg