Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Скъсайте никотиновите окови

health.bg 12-06-2012
Тютюнопушене : Скъсайте никотиновите окови - здраве, цигара, тютюн, никотин, навик,
Повечето пушачи имат желание да оставят цигарите, но пътят от намерението до реалността се оказва доста труден.

Новите правила в държавата със сигурност ще бъдат допълнителен стимул за захвърлянето на вредния навик.

Пресметнато е, че заради тютюнопушенето мъжете губят 13 години от живота си, а жените - повече от 14. Накратко, пушенето не само може да убива, но и значително да понижава качеството на живота. Това важи с пълна сила и за пасивните пушачи, които не посягат съзнателно към цигарите.


Затова ви предлагаме практически стъпки за отказ от пушенето.

Идентифицирайте собствените си причини да се откажете от цигарите
Обикновено тук се включват желанието да бъдеш по-здрав и да се чувстваш по-енергичен, да имаш хубави зъби, да запазваш здравето на любимите си хора, които живеят и работят с теб, да спестяваш значителна сума пари, да имаш по-здраво поколение, ако ти предстои да създадеш дете.

Със сигурност е доказано, че жените, които пушат, раждат деца с по-ниско тегло, което излага бебето на доста рискове.

От друга страна, хората, които откажат цигарите до навършването на 50 години, намаляват наполовина риска да загинат от увреждане, свързано с пушенето, в сравнение с тези, които остават подвластни на вредния навик. Само една година след спирането на тютюневия дим опасността от инфаркт намалява с 50 на сто в сравнение с пушещите. За 5 години „чист” живот значително се редуцира и рискът от развитие на редица ракови заболявания, причинени от вредните вещества в папиросите.

Добре е най-значимите лични мотиви да се борите с вредния навик да бъдат написани на малки листчета и да бъдат оставени на местата, където по принцип държите цигарите, запалката и пепелниците.

Запишете пушаческите си навици, за да видите отстрани как изглежда реалността

Много хора не се замислят колко точно цигари на ден пушат, кога, свързано ли е това с други навици, като пиене на кафе, след хранене, разговори по телефона, напрегната работа и др. Помислете какво е реалистично да промените в този сценарий, за да ви е най-лесно да излезете от автоматизма за запалване на цигара.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg