Любопитно
Да го изям или не, след като падна на пода?health.bg 2012-07-11
![]() Много хора в такива случаи се осланят на псевдонаучното правило, че ако три секунди храната е на пода, няма страшно. Учени от университета в Манчестър обаче решиха да проверят това правило на практика. Те взели хляб с конфитюр, шунка, сварени макарони, бисквитка, сухи плодове, пускали ги на пода и ги оставяли там три, пет и десет секунди. След това специалистите изследвали хранителните продукти за бактерии, присъстващи на пода. Експериментът показал, че храните с по-високо съдържание на захар или сол (конфитюр, шунка) са по-безопасни даже след като са престояли на пода десет секунди, защото върху тях били открити по-малко бактерии. Бисквитката също се оказала относително безвредна заради ниското съдържание на вода в нея. При макароните и сухите плодове обаче били открити доста бактерии и гъби, чието количество се увеличавало с всяка секунда, прекарана на пода. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |