Любопитно
Яйцата - все по-полезниhealth.bg 2012-08-20
![]() През последните 30 години те са станали по-полезни заради по-малкото съдържание в тях на мазнини и калории, по-богати са на витамини и минерали. Причината според експертите е, че храната на кокошките се е подобрила през последните десетилетия. Учените твърдят, че жълтъкът е останал с предишния си размер, но белтъкът се е увеличил. Специалисти от министерството на здравеопазването във Великобритания са установили, че в днешните яйца има със 70% повече витамин D и два пъти повече селен, което снижава риска от рак, сърдечно-съдови заболявания, безплодие и инфекции. Мазнините в яйцата са намалели с 20%, калориите – с 13%, а холестеролът – с 10%. Сега яйцата съдържат средно 66 калории, а преди 30 години те са били 91. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |