Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

Студените супи – освежаващи, леки и полезни

health.bg 30-08-2012
Хранене и  диети  : Студените супи – освежаващи, леки и полезни - здраве, супа, студена, морков, мазнини, шампанско, гаспачо
Според нас студените супи са пренебрегвани представители на кулинарното изкуство. Те са едновременно вкусни, освежаващи и полезни, защото се приготвят предимно от зеленчуци и плодове.

Предлагаме ви две рецепти за студени супи – една традиционна и една екзотична:

Гаспачо

Съставки:
    2 чаши доматен сок
    ½ чаша вода
    ¼ чаша винен оцет
    ¼ чаша зехтин (екстра върджин)
    1 малка глава червен лук, нарязан
    2 скилидки чесън, нарязани на ситно
    ¼ чаша галета
    1 чаена лъжичка кимион
    1 чаена лъжичка морска сол
    1 супена лъжица лют сос по избор

За брускетите:
    франзела, нарязана на филийки
    2 супени лъжици студено пресован зехтин

Украса:
    1 малка глава червен лук, нарязан на кубчета
    магданоз

Инструкции:
Загрейте фурната на около 175 ° C. Намажете хляба със зехтина и печете до златисто.
Смесете всички съставки в голяма купа. Покрийте с капак или фолио и оставете в хладилник за една нощ.
Прекарайте сместа през сито или пасирайте. Сервирайте в чаши за мартини, гарнирайте с лук и магданоз. Поставете брускетите в купа и поръсете с различни видове маслини.

--------------------------------------------------------------------------------------
Охладена ябълково-морковена супа

Съставки:
    1 малка пръчка канела
    1 пръчица карамфил
    1 стрък прясна мащерка
    5 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
    3 големи моркова, обелени и нарязани на кубчета
    1 чаена лъжичка смляно индийско орехче
    ½ чаена лъжичка лимонова кора
    сок от половин лимон
    2 чаши ябълков сок
    ½ чаша шампанско или пенливо вино

Украса:
    2 супени лъжици захар на кристали
    1 чаена лъжичка канела
    1/3 чаша заквасена сметана
    1 малък морков, обелен и нарязан на пръчици    
    клончета керевиз (или друга зеленина)

Инструкции
Увийте канелата, карамфила и мащерката в тензух. Поставете вързопчето в тенджера  заедно с останалите съставки, с изключение на ябълковия сос и шампанското. Оставете сместа да къкри около 20 минути или докато морковите и ябълките омекнат.

Изхвърлете подправките и преместете сместа в кухненски робот. Пасирайте до гладкост. Добавете ябълковия сос и разбъркайте добре. Оставете получената супа в хладилник за 4 часа. Завършете ястието като добавите шампанското.

Накрая разбъркайте в купичка канелата и захарта. Сипете с черпак от супата в стъклени чаши по избор, гарнирайте с лъжица сметана и поръсете с канелената захар. Добавете морков на лентички и листенца за украса.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg