Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сексуално здраве

Сексологичен буквар – за младежи, родители, учители

health.bg 2012-10-08
Сексуално здраве   : Сексологичен буквар – за младежи, родители, учители  - здраве, секс, буквар, д-р Златко Илиев
Сексуалното възпитание цели изграждане на ценностна система за междуполовото общуване в биологичен, социален и културен аспект.

То разширява човешкия мироглед, осмисля физиологичните потребности и регулира взаимоотношенията в сексуалната сфера.

Написан на разбираем език и богато илюстриран с рисунки и схеми, „Сексологичен буквар“ е подходящ за тийнейджъри. От него те ще научат повече за устройството и функциите на половите органи, различните методи за контрацепция, венерическите болести и как да се предпазят от тях. Ще намерят отговори на въпросите, свързани с флирта, любовта, изневярата и секса, които ги вълнуват, но не смеят да зададат. Родителите и учителите пък ще са подготвени как да реагират най-адекватно на питанията им.

Целта на „Сексологичен буквар“ е да запълни малка част от празнината по темата, която съществува в българското училище, а също така и да ускори процесите за създаване на единна програма за сексуално възпитание.

Автор на буквара е д-р Златко Илиев. Той е завършил Медицинския университет в Пловдив. От 1976 г. е асистент в Катедрата по физиология на същия университет. Със сексология се занимава повече от тридесет години. Член е на Световната /ISMH/ и Европейската /ESSM/ асоциация за сексология на мъжкото здраве. Учредител и член на Управителния съвет на Българската асоциация за сексуална медицина /БАСМ/. Участвал е в световни и европейски конгреси по сексология.
      
Освен с медицински проблеми на сексуалното общуване, той активно популяризира и сексологични знания. Написал е няколко книги, водил е много рубрики в периодичния печат, участвал е в стотици телевизионни и радиопредавания.
      
Според него повишаването на сексуалната култура може да стане само чрез създаване на единна система за подобни знания в българското училище.

Очаквайте от 12 октомври на книжния пазар.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg