Любопитно
Празнични рецепти за Никулден
Бойка Велинова
03-12-2012
Ако познанията ви за готвена риба стигат до спомени за тежка миризма на препържено или модния коктейл от скариди, то се нуждаете от...... опресняване на кулинарните знания. Ето няколко лесни идейки, които ще ви доставят пълноценно кулинарно преживяване за Никулден. Пъстърва с прошуто Сложете отгоре друго, по-малко парче от пергаментовата хартия и навийте по краищата. Запечатайте с телбод. Печете на 180-200 градуса за 1 час. Разкъсайте хартията и запечете отгоре преди сервиране. Невероятен вкус. Време за подготовка: 20 минути. Време за печене: около 1 час. Идея: Ако не намерите точно италианско прошуто, можете да я заместите с испански хамон или немски шпек (студено-пушен бут). Обикновената варена шунка и пастърмите не са подходящи. Сервирайте с траминер или мерло. Загрейте маслото и сложете филетата да се пържат на по-силна степен първо откъм захарта – с тази страна нагоре и ще сервирате по-късно. След 4-5 минути обърнете внимателно, налейте портокаловия сок и намалете огъня. Нека рибата се задушава още няколко минути. Сосът трябва леко да се сгъсти. Ако се наложи, помогнете му с малко нишесте, разтворено във вода. Сервирайте с огретен от картофи със сметана. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |