Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Касата ще заплаща асистираната репродукция през 2013

health.bg 2012-12-05
Здравна политика : Касата ще заплаща асистираната репродукция през 2013 -
В Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се проведе работна среща във връзка с прехвърлянето на заплащането за асистирана репродукция от Министерството на здравеопазването към НЗОК.

От следващата година НЗОК ще заплаща процедурите и медикаментите за ин витро, които към момента се осигуряват от Фонд „Асистирана репродукция“. За целта в бюджета на институцията са предвидени 15 000 000 лв.

Изяснено бе, че ще бъде запазен досегашният процес на работа на Фонда и няма да има промяна при процедурата по кандидатстване.

Обсъден беше и въпросът за начина, по който ще се отпускат необходимите  лекарства. Според НЗОК това трябва да става чрез аптеки в болниците, защото по този начин ще има механизъм за проследяване и контрол. От страна на институцията беше обещано съдействие на клиниките при сключване на договори с аптеки, чрез които да се получават необходимите медикаменти.

Окончателно този въпрос ще бъде решен през следващата седмица. На срещата с ръководството на НЗОК присъстваха представители на пациентски организации, управители на клиники за ин витро процедури, както и водещи специалисти по репродуктивна медицина.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg