Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Кожни проблеми

Торбички под очите

health.bg 22-02-2013
Кожни проблеми : Торбички под очите - здраве, торички, очи, подпухване, вода, течности, сън,
Имате торбички под очите? Не сте сами. Причините обаче могат да бъдат много и различни.

Сезонните алергии, настинките и инфекциите в синусите могат да бъдат причина за натрупване на течност под очите. Там се намира най-тънкият пласт кожа и лесно се забелязва промяната в потока на течности.

Солената храна, проливането на сълзи, докато гледате филм, малкото количество сън – също могат да предизвикат образуването на торбички под очите.

Водата винаги пътува от области в тялото, където има ниска концентрация на сол, към тъканите, където има повече сол. Този принцип важи независимо дали солта идва от сълзите, или от соевия сос.

Първата крачка към справянето с проблема е откриването на причината. Ако причината е свързана с алергия – трябва да приемате необходимите лекарства. По принцип торбичките рядко са следствие на заболяване, но ако се появяват внезапно и нямате алергии, то трябва да се консултирате с лекар.

Ако проблемът се крие в позицията на тялото при сън – трябва да я промените. Спането на една страна или по гръб предизвика гравитацията и на сутринта се появяват неприятните торбички.

Смяната на позата на сън е трудно, защото тя се превръща в несъзнателен навик, но имайте предвид, че колкото по-рано свикнете с промяната, толкова по-добре, защото с времето торбичките могат да се превърнат в постоянен проблем.

Винаги почиствайте лицето си преди сън, защото гримът дразни очите, което предизвиква натрупване на течности.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg