Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Уморени очи

health.bg 01-03-2013
Очни проблеми : Уморени очи - здраве, очи, зрение, поглед,
Безкрайните часове пред екрана вредят на тялото като цяло, но искаме да обърнем вниманието ви към очите.

Те най-много страдат от взирането в електронните джаджи, които сега са част от живота на почти всички.  

Ако очите ви се уморяват, зрението ви се замъглява и започва да ви боли главата след няколко часа пред компютъра, значи трябва да се постараете повече, за да запазите зрението си.

Когато усетите, че очите ви се уморявате, раздвижете ги. Точно както раздвижвате краката и ръцете си. Раздвижете очите си – гледайте нагоре, надолу, наляво и надясно. Все едно правите гимнастика.

Правете почивки. Дори може да си настроите алармата на телефона. Понякога се увличаме в това, което правим, и забравяме дори да мигаме. Направете кратка пауза и се разходете, а ако не можете – гледайте през прозореца. Важно е да дадете на очите си малко почивка.

Постойте на слънце. Затворете очи и оставете топлите лъчи да успокоят напрегнатите мускули на очите.

Може да правите и „силови” упражнения за очите – съсредоточавайте погледа си ту на нещо близко, ту на нещо далечно. Повтаряйте упражнението няколко пъти, така зрителният мускул ще стане по-здрав. Когато очите ви са уморени, започнете да мигате по-учестено. Това ще успокои напрежението.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg