Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Учени подготвят ваксина за новия птичи вирус

health.bg 2013-04-29
Грип : Учени подготвят ваксина за новия птичи вирус  - птичи грип, ваксина, credoweb.bg
Клинични изпитвания би трябвало да се състоят в края на май или началото на юни 2013 г.

Новият вирус на птичия грип H7N9, който вече зарази 107 души в Китай, един човек в Тайван и отне живота на 22 души, може във всеки момент да започне да се предава между хората, което налага готовност и разработване на ваксина, предаде БТА като се позовава на Франс прес.

"Невъзможно е да предвидим кога този вирус може да мутира и да бъде способен да се предава между хората. Ето защо ние взимаме тази ситуация много насериозно", заяви доктор Антъни Фаучи, директор на Американския институт за алергии и инфекциозни болести. Специалистът припомни, че засега не може напълно да се изключи вероятността да е имало предаване между хората, но добави, че изследванията на Китайския център за превенция и контрол на заболяванията са показали, че над 1000 души, които с били в контакт със заразени хора, не са се заразили на свой ред.

Изследване, публикувано в британското медицинско издание "Лансет", потвърди, че H7N9 идва действително от птици, но засега не може да се прехвърля на хората. Разликата между H7N9 и другият вирус на птичия грип H5N1, появил се преди десет години в Азия, е, че първият е безобиден за птиците, докато вторият ги убива бързо, посочва специалистът. Той поясни, че в САЩ се подготвя ваксина срещу новия вирус и че първите клинични изследвания би трябвало да се състоят в края
на май или началото на юни. Американският изследовател похвали прозрачността и сътрудничеството на китайските власти във връзка с новата зараза. Американски и европейски експерти са също в Китай, за да работят в сътрудничество с китайските здравни власти в тази насока.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg