Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Ароматът на розмарин подобрява паметта

health.bg 2013-04-29
Любопитно : Ароматът на розмарин подобрява паметта - здраве, памет, розмарин, credoweb.bg
Ако се опитвате нещо да си спомните, помиришете розмарин или по-добре ефирно масло от растението, съветват учени от САЩ.

Това средство ще ви помогне и когато трябва да запаметите големи текстове за кратко време.

Тайната е в особените микроелементи, които се съдържат в розмарина, които имат способността да подобряват проводимостта на невроните в мозъка. Сигналът отвън става много по-отчетлив и ярък, в резултат на което по-лесно попада в т.нар. дългосрочна памет, откъдето и по-бързо се извлича при необходимост.

Изводите били направени от учените след проведено изследване с участието на 66 доброволци. Паметта на тези от тях, които провели тестовете в стая, миришеща на розмарин, се оказала с 22% в по-добро състояние в сравнение с паметта на останалите участници в експеримента, които се намирали в стая без аромата на растението.

Според самите доброволци подобрението било съществено и те могли да си спомнят неща, които смятали за отдавна забравени.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg