Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Как да приемаме витамините правилно

health.bg 2013-04-29
Любопитно : Как да приемаме витамините правилно - витамини, прием, вода, мазнини, credoweb.bg
За по-добро усвояване витамините трябва да се приемат с храната. Тогава те се разграждат по-лесно и не дразнят лигавицата на стомаха.

Процесът на усвояване на мастноразтворимите витамини зависи от наличието на мазнини в храната. Затова ако искате витамин Е или бетакаротин да бъде напълно усвоен, уверете се, че в менюто ви присъстват мазнини. Например маслото в сандвича или сметаната в салатата.

Най-добре е витамините да се приемат на закуска. Въпреки това, ако вземате няколко различни препарата, необходимо е да ги разделите на всяко отделно хранене. Единият вид приемайте със закуската, вторият с обяда, а остатъка с вечерята. Препоръчително е витамините да се приемат с вода на стайна температура или сок (по желание).

Не бива да се поглъщат без течност, защото без достатъчно количество вода те няма да се усвоят напълно. Другото, което не бива да правите, е да приемате витамини на гладно. Това може да предизвика гадене, стомашни киселини и други проблеми.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg