Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

НЗОК увеличава със 17 млн. лв. бюджета за онколекарства

health.bg 2013-05-17
Институции и организации : НЗОК увеличава със 17 млн. лв. бюджета за онколекарства - здравна каса, рак, лекарства, credoweb.bg
След анализ е установено, че разходите надвишават предварително заложените средства.

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) увеличи със 17 милиона лева бюджета за онколекарства, прилагани в болничната помощ. Решението е взето на заседание на Надзорния съвет на институцията, като допълнителните средства ще бъдат осигурени с вътрешно преразпределение в рамките на бюджета на касата за тази година, съобщи НЗОК.

Промяната идва след анализ на периода януари – април, при който е установено, че разходите надвишават предварително заложените средства. През първото тримесечие на годината разходите за тези лекарства са били 38 397 987 лева, което представлява ръст с 11% в сравнение с разходите за второто полугодие на миналата година.

За второто тримесечие на тази година е одобрен бюджет от 40 723 231 лева.

На директорите на районните здравноосигурителни каси е възложено да актуализират прогнозните месечни стойности на болниците, предвидени за лекарствена терапия при злокачествени заболявания.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg