Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

От печата: Лекари искат съд за Цветан Цветанов

health.bg 2013-05-21
Институции и организации : От печата: Лекари искат съд за Цветан Цветанов  - бебе, Горна Оряховица, ЦЗПЗ, мъртво бебе, СРС, Цветан Цветанов, прокуратура, credoweb.bg
Настояват за проверка дали той не е нарушил закона в скандала с „бебето от фризера”.

Прокуратурата да провери дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не е извършил престъпление, четейки от трибуната на парламента СРС-та по случая с мъртвото бебе от Горна Оряховица. Ако е престъпил закона, да бъде съден. За това настояват от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

На 16 май русенският лекар д-р Георги Тодоров като представител на центъра е внесъл това искане във Върховната касационна прокуратура. Вече той е получил и входящия номер на подадения сигнал.

Според д-р Тодоров изнасянето на СРС-та по случая с арестуваните четирима негови колеги от Горна Оряховица заради мъртвото бебе е престъпление, защото записите са били доказателства в хода на водено разследване.

„Основният ни мотив е, че не трябва да има втори такъв като Цветан Цветанов, който ще произнася присъди и обвинения от трибуната на Народното събрание и по медиите. Трябва да бъдат предотвратени такива аномалии в нашата държава”, заявява пред в. „Преса” д-р Тодоров. Той е сигнализирал Върховната касационна прокуратура по чл. 286 от Наказателния кодекс за набеждаване и по чл. 287а за злоупотреба със специални разузнавателни средства.

„Естествено, не обвиняваме господин Цветанов, той се счита за невинен до доказване на противното, каквото е конституционното му право. Имаме ясните основания, че някой трябва да провери, а по закон това е прокуратурата”, пояснява медикът. Според него сигналът е бил съгласуван с лекарската колегия във Велико Търново.

„От колегите от Горна Оряховица зависи дали те ще съдят ексвътрешния министър. Още в момента на четене на СРС-тата мнението на организацията ни бе, че трябва да бъде проверено дали Цветан Цветанов не е извършил престъпление”, допълва д-р Георги Тодоров.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg