Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Агенцията по храните започва проверки по морските курорти

health.bg 2013-05-28
Институции и организации : Агенцията по храните започва проверки по морските курорти  - храни, Българска агенция за безопасност на храните, безопасност, credoweb.bg
Инспекторите ще проверяват за произхода и правилното съхранение на суровини и храни.

Инспектори към областните дирекции по безопасност на храните в Добрич, Варна и Бургас започват засилени проверки в магазини и ресторанти по морето.

Това съобщи Българската агенция за безопасност на храните.

Приоритетно ще се проверяват обекти за бързо хранене, намиращи се на територията на хотелски комплекси, както и туристически обекти, предлагащи оферти за почивка тип „all inclusive”.

Инспекторите ще проверяват за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, срока им на годност и етикетирането. Ще се гледа дали във всеки обект за производство на храни работи лице, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите.

Ще се проверяват също и хората, заети в производството и търговията с храни, дали са преминали предварителни и периодични медицински прегледи и дали са им били проведени обучения относно качеството и безопасността на храните.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg