Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Бургаската болница ще има хеликоптерна площадка

health.bg 2013-05-29
Институции и организации : Бургаската болница ще има хеликоптерна площадка - Бургас, болница, пациенти, credoweb.bg
Така ще се съкрати времето за транспортиране на пострадали от труднодостъпни райони до болницата.

Бургаската болница подготвя хеликоптерна площадка. Тя ще се намира в източната част до спортния комплекс и ще дава възможност за комуникация с Шоковата зала и всички спешни звена на лечебното заведение. 

Теренът е в непосредствена близост до новото Инфекциозно отделение и е запустял, но скоро мястото ще бъде облагородено, а подстъпът до Спешното отделение асфалтиран от Община Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Вчера представители на авиокомпания „Хели Ер  - САУ”, която ще достави санитарния хеликоптер, са се срещнали с кмета на Бургас Димитър Николов, и представители на общината и на болницата. Проектът първоначално ще се изпълнява от авиокомпанията, а след изграждането на хеликоптерната площадка във финансирането ще участва Община Бургас.

Хеликоптерът ще съкрати времето за транспортиране на пострадали от труднодостъпни райони до болницата или от нея до други точки в страната. Радиусът, който машината може да покрие за 30 минути, е 120 км. Транспортирането на болните от площадката до хирургическия корпус на болницата ще става за не повече от две минути.

Обсъжда се възможността хеликоптерът да се използва през активния летен сезон. Машината може да се използва както за транспортиране на пациенти, така и да работи с телефон 112 и да помага на Пътната полиция при контрола на трафика. Също да търси хора, изчезнали в морето.

Хеликоптерът „Агуста А109К2” е нов и е оборудван с медицинска апаратура за спешна медицинска помощ от най-висок клас. За още по-голяма ефективност той ще може да превозва по двама пациенти на един курс, защото в него ще бъдат монтирани две носилки.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg