Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сексуално здраве

И мъжете, и жените лъжат за сексуалните си завоевания

health.bg 2013-05-30
Сексуално здраве   : И мъжете, и жените лъжат за сексуалните си завоевания - секс, сексуалност, credoweb.bg
Мъжете са склонни да преувеличават сексуалните си подвизи, а жените предпочитат да ги крият.

Ако попитате представители, на който и да е от двата пола за сексуалните им подвизи, те най-вероятно ще ви излъжат, твърдят авторите на американско проучване.

Психолози от университета на Охайо, са установили, че мъжете са склонни да преувеличават сексуалните си завоевания, а жените предпочитат да ги крият. Причината е в желанието и на двата пола да се впишат в културните стереотипи.

Изследването на професора по психология Тери Фишър и колегите й разкрива, че мъжете с готовност признават нестереотипно поведение като например писане на стихове, докато жените не се свенят да споделят, че обичат да си правят груби шеги или да се занимават с „мъжки неща”. Когато обаче става въпрос за сексуалния им живот, представителите и на двата пола се държат по съвсем различен начин.

„Сексуалността изглежда е сфера, в която хората имат притеснения относно вписването в стереотипите. Има нещо уникално в нея и то кара индивидите да се държат така, че да отговарят на очакванията за съответния пол”, казва професор Тери Фишър, цитиран от БТА.

За да се впишат в стереотипа за „истински мъж”, представителите на силния пол преувеличават броя на сексуалните си завоевания. Жените от друга страна крият „палавото си минало”, за да изглеждат по-слабо активни в секса, както се очаква от техния пол.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg