Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Говоренето на висок глас - най-убедително при спор

health.bg 2013-05-31
Любопитно : Говоренето на висок глас - най-убедително при спор - спор, висок говор, несигурност, credoweb.bg
Самоувереността повдига реномето на човека сред околните.

Стеснителните хора трудно побеждават в спор, твърдят американски учени, според които самоувереността и високият глас са по-убедителни от доводите, съобщи БТА.

Самоувереността повдига реномето на човека сред околните повече от правилните разсъждения, защото хората се страхуват от несигурността. Затова политици и спортни запалянковци, които не винаги са прави, но са уверени в себе си, привличат повече последователи от аналитиците.

В изследването учени от Вашингтонския университет са използвали Туитър, за да анализират как се отразява на репутацията на професионалисти и запалянковци тяхната самоувереност и точност при прогнози на резултати от мачове по бейзбол и американски футбол.

Професионалните коментатори се оказали прави в 47 процента от случаите, а аматьорите - в 45 процента. Тези, които се мислели за много компетентни, обаче излъчвали 50 процента повече увереност и имали повече последователи в сайта.

Увереността може да увеличи последователите на професионалистите със 17 процента, а способността да прогнозират правилно резултата - само с 3,4 процента. При аматьорите моделът е сходен - 20 процента срещу 7,3 процента.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg