Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

Кои професии са най-вредни за талията?

health.bg 2013-06-03
Хранене и  диети  : Кои професии са най-вредни за талията? - работа, затлъстяване, наднормено тегло,
Проучването е направено сред 3700 работещи.

Вестник „Дейли мейл” публикува класацията на професиите, които са най-вредни за талията, като в първата тройка попадат съответно секретарките, инженерите и учителите.

Помощничките на началниците са с 69 на сто по-висок риск от затлъстяване, а инженерите и учителите - са с 56 и 51 процента опасност да не са вталени.

Проучването било изготвено от компанията за намиране на работа Careerbuilder и обхванало 3700 работещи британци. От него ставало видно, че промишлените работници и учените са с по-малки шансове от затлъстяване заради професията си с риск от 45 и 39 на сто.

Изследването установило, че 55 от интервюираните считали, че са с наднормено тегло. Четиридесет и един процента били на мнение, че професията им била виновна за повишаването на теглото им. Петдесет и девет на сто от хората констатирали, че заради работата са наддали над 5 килограма. Една трета отговорили, че са надебелели повече от 10 килограма.

Но не всички анкетирани си разваляли талията на работното място. Около 16 на сто признали, че са отслабнали именно в службата.

Повечето от хората, които са наддали на килограми заради професията си, са го сторили под натиска на стреса в работната среда и поради дългите часове обездвижване зад бюрото. Виновна била и нездравословната храна на разположение в офиса и в близките заведения.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg