Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Съдът отмени постановление на МС за обеми и цени на медицински дейности

health.bg 2013-06-04
Институции и организации : Съдът отмени постановление на МС за обеми и цени на медицински дейности - здравеопазване, БЛС, лекарски съюз, НЗОК, медицинска помощ, credoweb.bg
БЛС обжалва постановлението веднага след приемането му.

Върховният административен съд отмени постановлението на Министерския съвет, чрез което се въвеждаха обеми и цени на медицинските дейности, едностранно определени от здравната каса.

Това съобщи Българският лекарски съюз (БЛС).

Съсловната организация обжалва постановлението веднага след приемането му на 10 януари тази година, излагайки редица доводи за неговата незаконосъобразност.

Съюзът реагира срещу нарушаването на процедурата за публично оповестяване на проекта за постановление, което води до задкулисно определяне на цените и обемите на медицинската помощ. Те бяха договорени с БЛС по време на предварителните преговори за Националния рамков договор за 2013 г., но впоследствие бяха игнорирани и касата сама наложи параметрите на медицинската помощ.

„Това доведе до широко недоволство сред съсловието, тъй като на практика не беше променена стойността на редица медицински услуги. Бяха засегнати пряко и здравноосигурените лица, тъй като недофинансирането на системата води до намаляване на качеството на медицинската помощ”, изтъква лекарският съюз.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg