Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Кожни проблеми

Употребата на слънцезащитните продукти забавя стареенето на кожата

health.bg 2013-06-04
Кожни проблеми : Употребата на слънцезащитните продукти забавя стареенето на кожата  - кожа, стареене, слънце, credoweb.bg
Фотостареенето настъпва след продължително излагане на ултравиолетова радиация.

Всекидневната употреба на слънцезащитни продукти предпазва кожата от стареене, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на резултатите от австралийско изследване.

Ползата от слънцезащитни продукти срещу изгаряне и за намаляване на риска от кожен рак е известна отдавна. Как тези продукти влияят върху кожата и процесите на стареенето й обаче не е достатъчно добре изследвано.

Настоящото проучване на специалисти от Института за медицински изследвания в Куинсланд подкрепя двете основни препоръки на повечето дерматолози към техните пациенти - да не пушат и да използват редовно слънцезащитни продукти, за да избегнат фотостареенето.

За целите на изследването си австралийските специалисти са анализирали данни за 903 души под 55-годишна възраст, наблюдавани 4 години. Част от изследваните лица са прилагали продукт със слънцезащитен фактор минимум 15 всяка сутрин върху лицето, шията и ръцете и са повтаряли процедурата при необходимост. Останалите са използвали слънцезащитен продукт по своя преценка.

В групата, прибягвала до всекидневна употреба на слънцезащитен продукт, е отчетена с 24 процента по-слаба вероятност от стареене на кожата в сравнение с останалите.

Добавките на бета-каротин, давани на част от изследваните лица, не е осигурил защитен ефект срещу кожно стареене, отбелязва БТА.

Фотостареенето настъпва след продължително излагане на ултравиолетова радиация, която прониква в кожата и причинява разрушаване на колагена и ДНК мутации, припомнят експертите.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg