Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - ДНК

66-годишен мъж се оказа жена

health.bg 2013-06-04
ДНК : 66-годишен мъж се оказа жена - гени, заболяване, синдром на Търнър, стерилитет, конгенитална адренална хиперплазия
Той страдал от рядко заболяване...

66-годишен жител на Хонконг, който без да знае бил засегнат от рядко генетично заболяване, установил, че е жена по време на рутинен медицински преглед заради появила се по тялото му подутина, съобщи Франс прес.

Лекарите установили, че усещането за подут корем се дължало на голяма киста на яйчниците на пациента, който имал външни мъжки атрибути, като малък пенис и брада.

Лекарите поставили диагноза синдром на Търнър - рядко генетично заболяване, което се среща при 1 на всеки 2500-3000 раждания на момиченца. Симптомите са нисък ръст и стерилитет.

Пациентът обаче е засегнат и от конгенитална адренална хиперплазия, свързана с анормална секреция на мъжки хормони, на която се дължи придобиването на характерни мъжки черти във външния вид на индивида.

Лекарите уверяват, че в света има едва 6 случая с хора, засегнати от двете болести. Ако не се бе появила голямата киста на яйчниците, вероятно никога нямаше да стане ясно, че той е засегнат от тези две болести, поясняват лекарите, цитирани от БТА.

Мъжът, който е сирак с виетнамски произход, е с ръст 1,37 метра. Той няма тестиси и от дете страда от неспособност да задържа урината. Когато бил 10-годишен, престанал да расте.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg